A 7 Vezér Történelmi Kalandpark nyereményjáték nyertese: Molnár Renáta

 Megosztás
A 7 Vezér Történelmi Kalandpark nyereményjáték nyertese: Molnár Renáta
Meg akarom nyerni!
Nyeremény: 3 garabonciás tallér és 50 % kedvezmény az Exkluzív Belépőjegy árából, melynek értéke: 5 600 Ft, valamint 10 000 Ft értékű szállásutalvány és 10 000 Ft értékű wellness utalvány!

Turisztikai sikertörténet a Kis-Balatonnál
A zalakarosi Aphrodite**** Hotel Venus*** szálloda saját attrakciója 2013 júniusától üzemel

 

A Kis-Balaton melletti Garabonc településen 2013. júniusától üzemel a Garabonciás Történelmi Kalandpark. A kalandpark létrehozója a zalakarosi Aphrodite**** Hotel Venus*** szálloda, amely egyedülálló turisztikai attrakciót hozott létre a zalakarosi térségben.

Garaboncon található a XXI. századi parasztgazdaság, a Garabonciás Farm, ahol állat és növénytermesztés folyik. Ez a farm látja el döntő részben „ bio jellegű” élelemmel a Zalakaroson működő szállodát.
A Garabonciás Farm túlmutat a paraszti gazdaságon, mivel egy élmény helyszín is: közkedvelt programjaik a lovaglás, a kocsikázás ekhós szekéren, az állatsimogatással egybekötött farmlátogatás.
Kapirgálós tyúkok, csirkék, sárban hempergő, napozó boldog malacok, szelíd nyuszik, foltos tehenek, büszke magyar szürke marhák, sajtot adó bárányok és kecskék, önfeledten száguldó lovak várják az idelátogatókat.

 

 

A Kalandpark megálmodói azt a célt tűzték ki, hogy egy többgenerációs család mindegy egyes tagja élmény dús kikapcsolódáshoz juthasson. A helyszín tökéletesen illeszkedik a nemzeti alaptanterv követelményeihez is, amely a cselekedve tanulást támogatja, így a megszerzett tudás a gyakorlatban hasznosulhat. A Kalandpark észrevétlen segíti a honismeret és a honszeretet kialakulását és erősödését. A Kalandpark látogatása olyan élmény együttest kínál, amely nem csak a szemnek, szájnak, hanem a testnek és az elmének is „ingere”. A magyar királyok arcképcsarnoka és a jurta sátrak állandó kiállítása a térség honfoglalás kori történelmét egyedülálló módon mutatja be. A jurta sátrakban található állandó kiállítás a térség legújabb régészeti és antropológiai kutatásaira és az elérhető leghitelesebb történelmi forrásokra támaszkodva szemléletesen és nagy tudásanyaggal szórakoztatva tanítja a látogatókat.
Ezen kívül a játszás és a gasztronómiai különlegességek biztosítják, hogy a család minden korosztálya igazán kikapcsolódhasson.

Mit találsz a Garabonciás Történelmi Kalandparkban?

  • 7 vezér jurta tábort: 7 db mongol típusú sátor, bennük a honfoglalás képes története és korabeli tárgyak, eszközök, ruhák kiállítása.
  • Hanna hercegnő várát: 240 m2 alapterületű téglavár, 4 őrtoronnyal, 120 m2 színpaddal, 160 m2 küzdőtérrel, 160 m2 kerengővel és az alatta lévő árkáddal, a Magyar Királyok Arcképcsarnoka kiállítással.
  • Lovas pályát: Lovaglásra, akadályhajtásra, díjugratásra alkalmas pálya.
  • Íjászpályát: 4 beállásos pálya, különböző íjakkal.
  • Sajtüzemet: a saját tej feldolgozására. Tej, túró, tejföl, tejszín, joghurt, vaj, sajt előállítására alkalmas.
  • Látványkonyhát: Kültéri grill konyha, kenyérsütési lehetőséggel.
  • Elektromos gokart pályát: 4 éves kortól 14 éves korig.

A honfoglalás korától napjainkig tartó képzeletbeli időutazást kínál a park, amely lehet tréninghelyszín, különleges esküvő vagy zöld tábor helyszíne is. A frissen megnyíló Kalandpark még rengeteg lehetőséget hordoz, amely a tulajdonosok reménye szerint sokat hozzátesz a térség turizmusához.

A játék jelentkezési határideje lejárt! A sorsolás időpontja: 2013.11.21.

További játékok